In Vino Veritas

Stiri din lumea vinului

fara zahar in vin
Oenologie

Făra zahăr în vin!

Ar trebui reguli mai stricte de la UE ??? Zaharirea – adica adaugarea de zahar in vin – este o practica strict interzisa in Italia, Spania, Portugalia si Grecia.In schimb, este admis in mod liber, precum si pe scara larga, in alte tari din Europa si din lume.Aceasta practica este folosita pentru a „imbunatati” vinuri

Citeste mai mult »
ce tratamente se folosesc in vinificare
Oenologie

Ce tratamente se folosesc in vinificatie | Fizice si Chimice

Bauturile, cum ar fi vinul, sunt supuse modificarilor si oxidarilor, iar scopul aditivilor nu este acela de a falsifica vinul, ci de a-l stabiliza pentru a-i creste durata de viata si profilul organoleptic. Prin aditivi intelegem toate substantele care se adauga in timpul transformarii mustului in vin din diferitele etape ale vinificarii. Scopul pentru care

Citeste mai mult »
ce sunt drojdiile
Oenologie

Ce sunt drojdile si rolul lor in fermentatia vinului | Vinificatie

Nu exista informatii exacte despre cand si cum a fost descoperita fermentatia alcoolica. Acest proces care de secole a fost un mister,doar observand transformarile produse de acesta se oamenii au reusit sa il controleze-foloseasca.  Se crede ca fermentatia a fost descoperita intamplator in vremuri destul de indepartate, probabil prin observarea curiosului fenomen de „fierbere” care

Citeste mai mult »
ce este limpezirea vinului
Oenologie

Limpezirea vinului – in ce consta si cum se face

Procesul de limpezire a vinului sau scoaterea de pe drojdii , este de o importanta fundamentala pentru calitatea vinului produs. Daca, la sfarsitul unui pahar de vin bun, se intampla sa gasiti reziduri pe fundul paharului sau daca priviti prin pahar iar acesta nu este limpede, va aflati in fata unui vin nefiltrat. Limpezirea vinului

Citeste mai mult »
fermentatie alcoolica ce este
Oenologie

Ce este fermentatia alcoolica a vinului si tipuri de drojdii

Table of Contents Rolul fermentatiei in productia vinului Dupa presare , odata ce mustul a fost obtinut si s-au facut ajustarile necesare, urmatoarea faza este fermentarea alcoolica , care va duce la obtinerea vinului propriu-zis.  Rolul fermentatiei alcoolice are rolul in primul rand de a transforma zaharul in alcool si dioxid de carbon  dar si

Citeste mai mult »

Informatii

Tel: 0736 092 496

E-mail: contact@somelierultau.ro

Luni – Vineri: 9.00 – 17.00

Contact