show blocks helper
  

Toate tipurile de vin alb pe care le puteți cumpăra online de pe Somelierultau.ro au fost selectate cu grijă și pasiune pentru a vă oferi o gamă largă de produse de înaltă calitate cu cel mai bun raport calitate / preț. 

Aflați ofertele noastre de vinuri albe de la cele mai bune crame italiene, cumpărați vinuri online gustate și apreciate, care vă vor surprinde pentru calitatea lor excelentă.
Cele mai bune vinuri albe Italiene
În Italia denumirile utilizate pentru clasificarea vinurilor sunt: DOCG, DOC și IGT. Uneori există și nume ca DOP și IGP. Aceste abrevieri au semnificații similare cu cele precedente, dar sunt utilizate în principal de cramele care își vând vinurile în afara teritoriului italian.

Vinurile albe sunt produse astăzi în toate regiunile italiene, inclusiv: Friuli Venezia Giulia , Campania și Liguria cunoscute și apreciate în întreaga lume. Fiecare zonă se caracterizează prin producția de vinuri cu denumiri diferite, cum ar fi Gewurztraminer , Greco di Tufo , Vermentino , pentru a numi doar câteva.
Procesul de fabricare a vinului alb
Vinurile albe sunt produse din soiuri de struguri albe și negre, dar vinificate în alb, ceea ce înseamnă că în timpul macerării nu se face contact între must și tescovină.

Culoarea sa se caracterizează printr-o culoare distinctivă care poate avea o multitudine de nuanțe care variază în funcție de caracteristicile strugurilor, metoda de maturare și zona de creștere a viței de vie.

Principalele etape ale vinificării sunt: 

Îndepărtarea tulpinilor de struguri 
Strivirea strugurilor are loc la temperaturi scăzute (2 – 4 ° C) pentru a inhiba acțiunea drojdiei, aceasta favorizând solubilitatea în apă a substanțelor aromatice care trec de la piei la must; 
Eliminarea tescovinei din must (pentru a preveni contactul dintre must și tescovină); 
Clarificare , decantare, filtrare și centrifugare;
Fermentarea poate avea loc în rezervoare din oțel inoxidabil la temperatura controlată în jurul valorii de 18 ° C. Drojdia își desfășoară metabolismul producând cantități bune de parfumuri de flori și fructe exotice, apoi vom obține un vin fructat pentru a fi băut tânăr. Dacă dorim un vin care poate invechit câțiva ani, este necesar să-l lăsăm în butoaie de lemn. În acest caz, baza de viță de vie trebuie să fie bogată în structură, textură, aromă și personalitate pentru a obține vinuri cu arome de vanilie, unt topit, nuanțe de fum și migdale prăjite.