show blocks helper
  

Vinuri Rosii Italiene

Afișez toate cele 12 rezultate

Toate tipurile de vin rosu pe care le puteți cumpăra online de pe Somelierultau.ro au fost selectate cu grijă și pasiune pentru a vă oferi o gamă largă de produse de înaltă calitate cu cel mai bun raport calitate / preț. 

Aflați ofertele noastre de vinuri albe de la cele mai bune crame italiene, cumpărați vinuri online gustate și apreciate, care vă vor surprinde pentru calitatea lor excelentă.
Cele mai bune vinuri rosii Italiene
Vinurile roșii sunt produse astăzi în toate regiunile italiene, inclusiv: Toscana , Veneto și Piemonte cunoscute și apreciate la nivel mondial pentru faimoasele lor vinuri roșii. Fiecare zonă se caracterizează prin producția de produse cu denumiri diferite, cum ar fi Brunello di Montalcino , Chianti , Amarone , Barolo , pentru a numi doar câteva. 
Procesul de fabricare a vinului rosu
Vinul roșu se face din fermentarea strugurilor roșii. În timpul macerării, contactul mustului cu piei, face să migreze substanțele piei și semințelor în lichid și conferă astfel produsului o culoare adecvată și o aromă distinctivă. 

Macerarea poate dura mai mult sau mai puțin timp, cu o macerare scurtă (5/6 zile) vom avea vinuri tinere bogate în culoare, deoarece antocianinele sunt transferate în must în primele zile, cu o macerare lungă (20 zile) vom obținețe vinuri adecvate unei maturari indelungate. Macerarea îndelungată este interesantă pentru că nu este suficientă efectuarea unei analize analitice, dar gustul specialiștilor este indispensabil și acesta este farmecul: omul este în perfectă concordanță cu vinul.
Principalele etape ale vinificarii vinurilor rosii sunt:

Îndepărtarea tulpinilor de struguri;
Zdrobirea strugurilor;
Fermentarea alcoolică pentru contactul între must și tescovină; la o temperatură de 25-28 ° C pentru aprox. 5-8 zile pentru vinurile tinere, 15-20 zile pentru cele potrivite pentru îmbătrânire;
Fermentare submersă și reasamblare pentru a evita stratificarea în partea de sus a tescovinei;
Decantarea vinului pentru separarea vinului de drojdie (celule moarte, substanțe coagulate, săruri precipitate) și de tescovină (piei și semințe);
Fermentarea malolactică care transformă acidul malic în acid lactic pentru a determina un gust mai moale;
Rafinarea poate fi scurtă (câteva luni) sau lungă (câțiva ani), în funcție de produsul pe care doriți să îl obțineți. Recipientul în care are loc îmbătrânirea afectează rezultatul final. Rezervoarele din oțel inoxidabil sunt utilizate pentru îmbătrânirea scurtă pentru a menține caracteristicile vinului. Rezervoare de ciment: sunt utilizate pentru o îmbătrânire scurtă – lungă. Cimentul respectă caracteristicile produsului, are o izolare termică bună și absența absolută a curentului electrostatic. Butoaiele de lemn sunt folosite pentru îmbătrânirea îndelungată, unde produsul necesită o evoluție și o structură finală excelentă. Porozitatea lemnului asigură oxigenarea și inițiază o serie de reacții care determină antocianinele să se lege cu taninuri, făcând vinul mai moale cu o culoare mai intensă;
Îmbutelierea are loc la sfârșitul îmbătrânirii, durata minimă este determinată de reglementările disciplinare ale DOC, pentru unele vinuri există un rafinament suplimentar în sticlă, în absența oxigenului. În această fază, temperatura, tipul de capac și expunerea la lumină sunt decisive pentru formarea unui buchet plăcut;

Produsul, odată turnat în pahar, se caracterizează prin multe nuanțe de roșu, în funcție de caracteristicile strugurilor, din metoda de rafinare și din zona în care a fost cultivată vița de vie.