show blocks helper
  

Toate tipurile de vin spumant pe care le puteți cumpăra online de pe Somelierultau.ro au fost selectate cu grijă și pasiune pentru a vă oferi o gamă largă de produse de înaltă calitate cu cel mai bun raport calitate / preț. 

Aflați ofertele noastre de vinuri albe de la cele mai bune crame italiene, cumpărați vinuri online gustate și apreciate, care vă vor surprinde pentru calitatea lor excelentă.
Productia de vin spumant 
Vinurile spumante sunt produse după două metode diferite:

Metoda tradițională, de asemenea, numit Champenoise;
Metoda Charmat, de asemenea, numit metoda de fermentare a doua în autoclavă.

Procesul de producție a Champenoise constă în inducerea fermentației secundare în sticla de vin prin introducerea zaharurilor și drojdiilor. 

După o perioadă de odihnă, în cazul în care sticlele sunt plasate pe rafturi speciale, pupitre care dețin sticlele cu gâtul mai mic decât partea de jos a sticlei, există faza de remuaj,care constă într-o rotație a sticlelor care face drojdia depusă pe capac. 

În ultima fază a procesului înghețați vinul conținut în gâtul sticlei și scoateți capacul, presiunea stoarce depozitul lăsat pe dopul de vin. 

În acest moment, vinul este umplut cu un sirop din vin, liquer d’expèdition (care variază în funcție de caracteristica vinului spumant pe care doriți să obțineți) și închis cu dop de plută tradițional cu cușcă metalică. 

Metoda Charmat, oferă o a doua fermentare a vinului în recipiente mari, de obicei din oțel, vase sub presiune.

Relativa usurinta de productie a vinurilor spumante Charmat si pretul mai mic decat Chanpenoise nu trebuie sa ne faca sa uitam ca exista expresii uriase de spumante Charmat.
Cele mai bune vinuri spumante Italiene
Lombardia este cea mai faimoasă regiune din Italia, pentru producția în zona Franciacorta de vinuri spumante Champenoise.

Regiunea Veneto este cu siguranță cea mai cunoscută pentru producția de vinuri spumante precum Prosecco, cu o gamă largă de Dry, Extra Dry, Millesimato și Brut, Prosecco DOC Treviso și Cartizze. DOCG. O altă regiune care nu trebuie uitată este Piemonte pentru Moscato d’Asti