Caută
Close this search box.

Cabernet I.G.T Veneto

83,00lei

5.00 out of 5
(O recenzie client)

Savurează Cabernet – Eleganța într-un Pahar sau Cadoul Perfect

Cabernet, o varietate de struguri roșii celebrată la nivel global, reprezintă o simfonie a aromelor și un etalon al excelenței în vinificație. Cunoscut pentru calitatea remarcabilă și potențialul său semnificativ de învechire.

Aroma captivantă a coacăzelor negre și a murilor, împletită cu subtile note de piper alb și ardei verde, este semnătura acestei varietăți de struguri remarcabile.

Aici vei găsi echilibrul perfect, unde taninurile bine integrate și tinere creează o simfonie armonioasă pe papilele tale gustative.

Dar Cabernet este mai mult decât doar vinul,este o invitație de a explora lumea aromelor și posibilităților.Asociază-l cu o tocana de miel sau porc, încântă-te cu preparate nobile din carne de pasăre de vanat sau descoperă noi dimensiuni alături de brânzeturi ușor maturate.

Cabernet este și un cadou surprinzător datorită sticlei sale deosebit de frumoase, fiind perfect pentru a încânta pe cineva drag cu un gest memorabil.

 

 

Zona – Veneto

Producator – Italo Cescon

Soi de Struguri – 70% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc

Culoare – roșu intens rubiniu cu reflexe violete

Alcool – 13% vol

Temperatura de servit:  +18-20 C

Litraj – 0,75 L

Recomandat pentru – (Vezi video degustare)mamaliga cu tocanita de miel sau porc,carne roșie la cuptor, păsări de curte nobile, vânat, brânzeturi maturate.

Vin rosu de calitate Cabernet I.G.T

Are o capacitate excelentă de a se adapta nu numai la climaturi foarte diferite, dar și la diverse tehnici de vinificație din care vinurile sunt deja de culoare intensă și bogate în taninuri.

Cabernet Doc Piave „Il Tralcetto” face parte din importantele vinuri roșii ale Piavei(Venezia) care și-au găsit habitatul natural în estul Veneto, dezvăluindu-se a fi un vin roșu de o calitate remarcabilă pentru prospețimea și taninurile sale.

Podgorii de origine: suprafețe de plantare Fagarè, Vallonto și Fontanelle.

Sol: argilos de origine aluvială

Sistem de plantatie: cu Sylvoz și cordon spontan, 4.000 / 5.000 de plante la hectar, productie 110 q /ha

Perioada de cules: a treia decadă a lunii septembrie, recoltă manuală

Vinificare: dupa separarea boabelor,începe o macerare-pre-fermentare la rece de 4/5 zile. După această primă fază, macerarea tradițională urmează cu finalizarea ulterioară a fermentației alcoolice și malolactice timp de 20 de zile.

Maturarea continuă în butoaie de stejar timp de 9 luni,urmata cu încă 6 luni de maturare in sticla înainte de a fi introdusă pe piață.

Bouchet: cu un buchet intens, complex și fascinant, apar note care readuc în lemn, fructate și picante, ierboase…

Gust: concentrația bună aduce taninuri seci și parfumuri fructate, lăsând loc la o mireasma de vanilie spre final.

Temperatura de servit: 18/20 ° C, în paharele carré, este recomandat să o scoateți din locul de depozitare cu o zi înainte pentru a o aduce treptat la temperatură

Descriere Video Cabernet I.G.T Veneto

Rulează videoul

1 recenzie pentru Cabernet I.G.T Veneto

  1. 5 out of 5

    Monica Pop

    Un vin care m-a cucerit cu siguranța.

    De la prima inghititura am simțit o calitate mult superioară a ceea ce am degustat pana acum.

    Recomand cu mare încredere mai ales pentru cei pasionați de Cabernet.

Adaugă o recenzie