Vin Chianti Forramoro D.O.C.G 2013 Toscana

88,00lei

Este aproape imposibil sa nu fi auzit de Chianti,este considerat unul dintre cele mai faimoase și respectate vinuri italienești la nivel mondial bineinteles.

Este de un roșu rubiniu, cu o strălucire deosebită și  ușoare reflexii granate pe marginile acestuia.

Primul nas este bogat intens și complex, cu note fructate de cireșe negre, vișine, coacăze negre, apoi ușoare note vegetale si elegante.  

Spre finalul acestui buchet complex și fin ne dezvăluie clare parfumuri de cafea, păstăi de vanilie și frunze de tabac.

La degustat este excelent și convingător cu o prospetime evidenta si taninuri evidente dar bine integrate și o eleganță deosebită datorită acestui generos dar echilibrat grad alcoolic; final lung, condimentat cu note de lemn dulce.

 Ideal cu: Cotletele de miel și  rozmarin,lasagna cu ciuperci,brânzeturile de oaie și de vacă maturate

Forramoro Chianti D.O.C.G. Struguri: Sangiovese, Canaiolo nero, Colorino Denumire: Chianti D.O.C.G. Zonă de producție: Chiesina Montalese Altitudine: 150 m deasupra nivelului mării Expunerea vițelor de vie: sud-sud-est Sistem de plantație: Guyot și cordon spur Vârsta medie a plantelor: 8-24 de ani Compoziția solului: nisipos argilos cu prezența lutului și a argilei Sticle produse: 25.000

Produs in stil Bordoeaux, ceea ce inseamna un cupaj intre Cabernet Sauvignon, Merlot si Cabernet Franc, cultivati cu metode ecologice si selectionati cu mare atentie chiar de catre producator.

Te va surprinde cu o explozie de parfumuri extrem de placute, intense si fine ce ne ofera note fructate precum cirese negre, visine, coacaze negre, urmate de elegante note vegetale si piper prajit. Cafeaua, vanilia si piperul roz sunt clare si evidente spre sfarsitul acestui buchet complex.

Excelent si convingator, suculent cu note proaspete si fructate, taninuri rotunde si o eleganta rara.

Consum si durata: bine conservat ii creste personalitatea si poate fi consumat chiar dupa 5-7ani.

Descriere Video Vin Chianti Forramoro D.O.C.G 2013 Toscana

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vin Chianti Forramoro D.O.C.G 2013 Toscana”