Merlot D.O.C Veneto
83,00lei
Seducție Într-o Sticlă – Merlot cu Aromă de Trandafiri
Acest Merlot captivant te atrage cu o culoare intensă, cu reflexe violete remarcabile și o surprinzătoare notă tanică, fină. Buchetul său este o enigmă în complexitate, cu o aromă intensă de cireșe și trandafiri. Eleganța gustului și finețea taninurilor sunt adevărate puncte forte.
Cu un final lung și plăcut, ce amintește de visine, coacaze și trandafir rosu.
Dar acest vin este mai mult decât un rafinat elixir,cu o sticlă elegantă și arome atât de seducătoare este și un cadou perfect pentru cei dragi. Oferă această sticlă de Merlot și transformă orice ocazie într-un moment de neuitat.
Descoperă potențialul său la masă, asociază-l cu preparate savuroase cu sos de carne Bolognese, rață cu sos de portocală sau friptură de vitel este partenerul perfect pentru aceste delicii culinare.
Zona – Veneto
Producator – Italo Cescon
Soi de Struguri – 100% Merlot
Culoare – Roșu rubiniu compact
Alcool – 13% vol
Temperatura optima de servit: +18-20 C
Litraj – 0,75 L
Recomandat pentru –(Vezi video degustare) Preparate cu sos de carne-Bolognese, rață cu sos de portocală, friptură de vițel.
Vin rosu de calitate Merlot D.O.C
Merlot este un soi de struguri rosii, originar din zona Bordeaux din Franța, care își datorează denumirea datorita boabele sale. S-a răspândit în Italia, în principal în Trentino Alto Adige, Veneto și Friuli Venezia Giulia încă din secolul al XIX-lea.
Acest strugure prefera solurile proaspete cu umiditate bună, iar podgoriile noastre aluviale de-a lungul malurilor râului Piave sunt mediul ideal de maturare.
„Il Tralcetto” Merlot Doc Piave, care ne permite o maturare prețioasă de 9 luni în butoaie de stejar francez este un vin roșu cu o culoare intensă, cu reflexe violete remarcabile și o surprinzatoare nota tanică și fina.
Podgoria: zonele de plantare Vallonto și Fagarè
Sol: argilos de origine aluviala
Sistem de plantatie: sylvoz, 5.000 de plante la hectar, produc 120 q / ha.
Perioada de cules: a treia decadă a lunii septembrie, recoltă manuală
Vinificare: dupa separarea boabelor,urmeaza o macerare pre-fermentativă de 5 zile la 5 ° C. Macerarea clasică are loc in cursul a 10 zile, la sfârșitul cărora începe fermentația alcoolică a mustului la o temperatură controlată de 21/22 ° C.
Maturarea: in butoaie de stejar timp de 9 luni și în sticlă încă 4 luni, înainte de a fi pus pe piata
Temperatura de servit: de 18/20 ° C, în paharele carré, este recomandat să o scoateți din locul de depozitare cu o zi înainte pentru a o aduce treptat la temperatură.
Horatiu –
Un vin deosebit.
Recomand!
Mădălina Micu –
Un vin deosebit, cu o aroma ușor puternica, și cu o culoare de un rosu intens. Merita încercat !
Groza Cristina Adriana –
Este preferatul din tot ce am degustat pana la acest moment !
Trebuie încercat !