Pinot Noir I.G.T Veneto
83,00lei
Eleganță Într-o Sticlă
Cultivarea și producerea Pinot Noir sunt o adevărată artă în sine,este unul dintre cei mai sensibili struguri,cu toate acestea, rezultatele pot fi cu adevărat uimitoare.
Acest Pinot Noir dezvăluie un roșu rubin intens, cucerindu-vă instantaneu cu transparența sa. Buchetul său este o simfonie delicată și elegantă, cu accente de fructe roșii mici și petale de trandafir iar degustandul ne intampina cu taninuri fine bine integrate si o prospetime foarte bine echilibrata.
Oferă un final persistent care armonizează cu grație simțurile. Pinot Noir nu este doar un vin; este o invitație de a vă eleva starea de spirit.
Versatilitatea sa este remarcabilă, servind drept un aperitiv excelent, un companion pentru supe și ciorbe, și o potrivire perfectă pentru carne roșie nobilă și brânzeturi ușor maturate.
Cu gustul său excepțional și designul elegant al sticlei, Pinot Noir nu este doar un vin; este un dar remarcabil, o manifestare a eleganței și o celebrare a momentelor cele mai fine ale vieții.
Zona – Veneto
Producator – Italo Cescon
Soi de Struguri – 100% Pinot Noir
Culoare – Rosu intens
Alcool – 12% vol
Temperatura optima de servit: +16-18 C
Litraj – 0,75 L
Recomandat pentru – (Vezi video descriere)excelent ca aperitiv, supe si ciorbe, de apreciat cu carne rosie si branzeturi usor maturate.
Caracteristicile unui vin Pinot Noir de calitate
Pinot Noir Veneto „Il Tralcetto” se află în solurile argiloase și cu textura medie a podgoriilor noastre din Basalghelle și Fontanelle, care și-a găsit microclima potrivită pentru maturarea sa, dezvăluindu-se a fi fină și elegantă, sălbatică și plină de corp.
Podgorii de origine: suprafețe de plantare Basalghelle, Fontanelle, Valonto, Monastier și San Polo
Sol: cu textură medie și argiloasă de origine aluvionară
Sistem de plantatie: tip Guyot, 4.000 / 5.000 de plante la hectar, produc 115 q / ha
Perioada de recoltare: primele zece zile ale lunii septembrie, recoltare manuală
Vinificare: după separarea boabelor se efectuează o macerare pre-fermentare la rece timp de 4 zile, după care macerarea clasică va avea loc timp de 6/8 zile.Fermentarea alcoolică a mustului are loc la o temperatură controlată de 20 ° C, favorizând astfel începerea fermentației malolactice.
Maturarea: are loc timp de 6 luni în rezervoare de beton și încă 3 luni în sticlă
Temperatura de servit: de 16/18 ° C, în paharele carré, este recomandat să o scoateți din locul de depozitare cu o zi înainte pentru a o aduce treptat la temperatură
Descriere Video Pinot Noir I.G.T Veneto
Produse similare
-
NOU !
Vin Chianti Forramoro D.O.C.G 2007 Toscana
0 out of 573,00lei Adaugă în coș -
NOU !
Vin Chianti Forramoro D.O.C.G 2013 Toscana
0 out of 588,00lei Adaugă în coș -
-10%
Cabernet RISERVA D.O.C Colli Euganei | BIO
0 out of 598,00lei88,00lei Adaugă în coș -
Amarone della Valpolicella D.O.C.G
5.00 out of 5268,00lei Adaugă în coș
Recenzii
Nu există recenzii până acum.