Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry din Conegliano Valddobiadene Rive di San Michele

92,00lei

Provine din dealurile cu cele mai bune caracteristici unde solurile moi,superficiale ii confera un corp rotund vinului,cu un excelent echilibru intre prospetime si aroma.

Perlaj foarte fin agil si persistent si o culoare cristalina de galben pai sunt primele puncte forte a acestui excelent Proscco.

Clima de deal il imbogateste cu arome dulci si intense de salcam si flori de tei, iasomie si caprifoi, care sunt insotite de notele crocante de mar, ananas si de pere.

Un gust puternic si intens,cu o persistenta aromatica matasoasa si lunga, care se inchide pe note aproape de buttery.

Il vom imbina perfect cu:mezeluri nu foarte condimentate,branzeturi proaspete de capra, preparate pe baza de carne alba si crustacee, fructe de mare prajite si la gratar.

 

Zona – Veneto

Producator – Sommariva

Soi de Struguri – Glera

Culoare – Galben pai stralucitor de un perlaj fin si cremos.

Alcool – 11,5% vol

Temperatura optima de servit:  +6-8 C

Litraj – 0,75 L

Recomandat pentru – (Vezi degustare video) mezeluri nu foarte condimentate, brânzeturi proaspete de capră, preparate pe bază de carne albă și crustacee, fructe de mare prăjite și la grătar.

Caracteristicile unui Prosecco D.O.C.G de calitate

Esența Cru Rive di San Michele este rafinamentul mătăsos și bogat în nuanțe care sunt inimitabile datorita condițiilor de mediu si pozitia dealului pe care cresc strugurii Glera.

O prelucrare atentă și scrupuloasă a strugurilor oferă acestui Conegliano Valdobbiadene Docg Extra Dry o perlaj foarte fin și o culoare strălucitoare de galben pal.

Rezultatul este un Prosecco Superiore Rive di San Michele Docg cu un gust puternic și intens, cu o persistență aromatică mătăsoasă și lungă, care se închide pe note aproape de buttery.

Suprafață de producție: San Michele di Feletto

Tipul solului: argilos marna

Sistem de instruire: Sylvoz

Perioada de recoltare: Septembrie

Descriere Video Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry din Conegliano Valddobiadene Rive di San Michele

Rulează videoul

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry din Conegliano Valddobiadene Rive di San Michele”