Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry din Conegliano Valdobbiadene Rive di San Michele

98,00lei

5.00 out of 5
(O recenzie client)

 Calitatea Întâlnește Excelența

Acest Prosecco provine din dealurile cu cele mai bune caracteristici, unde solurile moi și bogate in minerale îi conferă un corp plin, cu un echilibru remarcabil între prospețime și arome.

Se remarcă printr-un perlaj incredibil de fin, vivace și persistent, alături de o nuanță de galben pai cristalină.

Clima ideala de pe deal îl îmbogățește cu arome dulci și intense de salcâm și flori de tei, iasomie și caprifoi, toate însoțite de aarome proaspete de mere, ananas și pere.

Gustul este puternic și intens, cu o persistență aromatică catifelată și îndelungată, încheindu-se cu note asemănătoare texturilor de unt.

Îl asociază perfect cu mezeluri ușor condimentate, brânzeturi proaspete de capră, preparate pe bază de carne albă și fructe de mare, atât prăjite, cât și la grătar. Prosecco de Topul Dealului reprezintă vârful calității și al excelenței din Conegliano Valdobbiadene

 

 

 

 

Zona – Veneto

Producator – Sommariva

Soi de Struguri – Glera

Culoare – Galben pai stralucitor de un perlaj fin si cremos.

Alcool – 11,5% vol

Temperatura optima de servit:  +6-8 C

Litraj – 0,75 L

Recomandat pentru – (Vezi degustare video) Mezeluri nu foarte condimentate, brânzeturi proaspete de capră, preparate pe bază de carne albă și crustacee, fructe de mare prăjite și la grătar.

Caracteristicile unui Prosecco D.O.C.G de calitate

Esența Cru Rive di San Michele este rafinamentul mătăsos și bogat în nuanțe care sunt inimitabile datorita condițiilor de mediu si pozitia dealului pe care cresc strugurii Glera.

O prelucrare atentă și scrupuloasă a strugurilor oferă acestui Conegliano Valdobbiadene Docg Extra Dry o perlaj foarte fin și o culoare strălucitoare de galben pal.

Rezultatul este un Prosecco Superiore Rive di San Michele Docg cu un gust puternic și intens, cu o persistență aromatică mătăsoasă și lungă, care se închide pe note aproape de buttery.

Suprafață de producție: San Michele di Feletto

Tipul solului: argilos marna

Sistem de instruire: Sylvoz

Perioada de recoltare: Septembrie

Descriere Video Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry din Conegliano Valdobbiadene Rive di San Michele

Rulează videoul

1 recenzie pentru Prosecco Superiore D.O.C.G Extra Dry din Conegliano Valdobbiadene Rive di San Michele

  1. 5 out of 5

    Claudiu

    Cu adevărat un Prosecco deosebit. L-am îmbinat cu ceva brânzeturi prospere de capră exact cum este recomandat in descriere si am fost pe deplin satisfăcut.

    • Emil Cioca

      Multumim

Adaugă o recenzie