Rosso dell’Abazia DOC
317,00lei
O mangaiere divina.
Rubiniu intens si compact, stralucitor, cu reflexe ușoare granate iar la rotirea paharului dezvaluie o textura excelenta.
Invaluitor cu parfumuri complexe de fructe roșii, iar in complexitatea buchetului apar parfumuri erbacee:fanul de munte, ierburi aromate, note florale placute, violeta uscata iar spre final o mireasma balsamica ce ne duce cu, gandul la eucalipt.
Proaspat și cald, matasos dar plin de viata, cu taninuri dulci dar tinere, de o persistenta lunga, fructata si picanta pe un corp armonios si bine sculptat
Zona – Nervesa della Battaglia (TV)
Producator – Serfini e Vidotto
Soi de Struguri – Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Culoare – Rosu Rubiniu
Alcool – 13,00% vol
Temperatura optima de servit: +18/20 C
Litraj – 0,75 L
Imbinari gastronomice – Este un vin pentru mâncăruri suculente precum carnea roșie la cuptor in sos de vin, fazan cu sos vânătoresc , brânzeturi de munte condimentate
Este rosu rubiniu intens si compact, stralucitor cu reflexe usoare granate iar la rotirea paharului dezvaluie o textura excelenta.
Primul nas este invaluitor cu parfumuri complexe de fructe rosii coapte, cirese negre, citrice confiate,apoi spre deschiderea buchetului apar parfumuri erbacee precum fanul de munte, ierburi aromate, frunze de dafin, dar si note florale placute precum violeta uscata iar spre final o mireasma balsamica ce ne duce cu,gandul la eucalipt.
In gura este proaspat si cald,matasos dar plin de viata ,apoi vinul se deschide catre taninurile sale deja dulci dar tinere persistenta este lunga, fructata si picanta pe un corp armonios si bine sculptat.
Este un vin pentru mancaruri suculente precum carnea rosie la cuptor in sos de vin, fazan cu sosvanatoresc , branzeturi de munte condimentate.
Consum si durata: bine conservat, ii creste personalitatea si poate fi consumat chiar dupa 7-10 ani
Recenzii
Nu există recenzii până acum.