Vin Sauvignon Blanc D.O.C Friuli Grave
54,00lei
Niciun alt teritoriu al vinului italian nu este capabil sa exprime o calitate atat de ridicata precum sauvignon in Friuli-Venezia Giulia.
Parfumul isi exprima imediat toata intensitatea si tipicitatea olfactiva printr-o componenta vegetala ampla si decisa.
Este sec,fin si echilibrat de o prospetime evidenta dar eleganta urmata de o excelenta persistenta.
La masa va trebui adus langa supe pe baza de legume, flanuri de soufflé si peste, preparate cu ou si sparanghel
Zona – Friuli
Producator – Pighin
Soi de Struguri – Sauvignon în puritate
Culoare – Galben pal deschis
Alcool – 13,0% vol
Temperatura optima de servit: +8-10 C
Litraj – 0,75 L
Recomandat pentru – (Vezi video degustare)supe pe bază de legume, flanuri de soufflé și pește, preparate cu ou și sparanghel.
Caracteristicile unui vin Sauvignon Blanc de calitate
Sol: cu textură medie, cu prezență de pietriș.
Sistemul de plantatie: Guyot monolateral cu 4.000 de plante / ha cu un număr redus de muguri pentru a obține o producție mai concentrată și mai puțin productivă.
Vinificare: în rezervoare din oțel inoxidabil timp de 18 zile la o temperatură controlată de la + 14 ° la + 20 ° C.
Maturare: în pivniță la o temperatură constantă de + 12 ° C, stabilizare în camere reci până la îmbuteliere.
Zahar rezidual: 1,50 g / l.
Aciditate (Prospetime): 5,80 g / l acid tartric.
Culoare : galben pai cu reflexe verzui deschis.
Bouquet: de bună complexitate și intensitate, cu un indiciu tipic de frunze de roșii, urzică, salvie și ardei galben.
Gust: sec, cu un corp excelent și persistență aromatică lunga.
Temperatura de servit:de la + 12 ° până la + 13 ° C
Consum si durata: ideal consumat tanar…bine conservat ii creste personalitatea si poate dura 3-4 ani.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.